BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden

BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden
Grand Hotell, Halden`s eldste hotell.

torsdag 28. april 2011

Samarbeid, veien til suksess!

Da er jeg i full gang ettter påske. Var utrolig deilig med litt fri.....

Som jeg har nevnt tidligere samarbeider jeg med min gamle kollega på Thon Hotell Halden. Vi er begge hellig overbevist om at samarbeid er nøkkelen til sucess. Vi har derfor booket felles møter i Oslo og Østfold. Vi skal sammen ut å selge Halden :)
Dette blir et kjempespennende prosjekt. Er spent på hvordan kundene der ute vil ta imot en fra Thon og en fra Best Western. Er nok ikke så vanlig med slik samarbeid.Har ihvertfall ikke vært vanskelig å booke møter.
Gleder meg stort.

Ellers så går nå dagan, som man sier så flott. De ikke bare går, de raser av gårde. Har fullt opp med å forberede hotellet for innlemming i Best Western. I dag har vi sittet med en bunke på 70 sider som skal fylles ut med all mulig info om hotellet og området rundt. Dette skal loades i BW-systemet. Så er det kvalitetskontroll i slutten av mai, da må alle mangler være på plass. Alt fra bagasjeholder til rullgardiner på alle rom.
Målet er å ha BW flagg på taket første uken i juni. Viktig å få med seg sommersesongen. Ser også ut som vi klarer og kvalifisere oss til Best Western Pluss. Det er for de hotellene som har det lille ekstra.
Til uken er det samling i Steinkjer. Gleder meg til å treffe nye kollegaer i dette systemet.
Dette blir bra, godt å komme inn i en kjede.

Ellers holder jeg på med å lese til etablerer-prøven og skjenke-prøven. Er en god del lover og regler man må kunne når man skal være bedriftsleder :)

Den store salen\frokostsalen er snart ferdig pusset opp. Skal vise dere noen bilder når den er klar. Denne salen har het den Rosa salen, den er ikke rosa lenger, så det nye navnet er Fredrikshald-salen. Fredrikshald er det gamle navnet på Halden.
Bjørn og jeg holder på med å finne nye navn til møterom, saler og suiter. Forteller mer om dette da det er klart.

Nå har jeg 2.vakt. Rusler vel opp på rommet mitt rundt 24.00.
Nei, nå får det være nok for nå, jeg må ta en runde å sjekke at alt er ok her hos oss.

fredag 22. april 2011

Påske i Halden

For et herlig påskevær! I dag tok vi turen ned til Halden. Hotellet er stengt, men vi var så spent på hvordan oppusingen gikk. Gleden var stor da vi låste oss inn. Salen blir fantastisk! Jeg skal sette inn bilder så fort den er helt ferdig.

Bjørn og jeg har kost oss i Halden i dag. Var på brygga og spiste pizza, herlig å sitte å skue utover havnebassenget med båter og herlig liv.
Etterpå tok vi turen opp på festningen. Ganske så krevende, oppover og oppover går det. På toppen blir man premiert med et fantastisk skue over byen i solnedgang. Vakkert:)

Ellers holder jeg på med å forberede meg til etablererprøven og skjenkebevilgningsprøven. Mange lover og regler som må pugges. Er interesant, så det vil nok sikkert gå bra.

Da er det tid for å legge seg. I natt har vi et helt hotell for oss selv :)

tirsdag 19. april 2011

Deilig med påskeferie.

Har vært noen hektiske dager den siste uken, så det har ikke vært tid til blogging. Bestemte oss for å stenge i påsken. Holder derfor stengt fra søndag 17. april til tirsdag 26.april. Godt med litt fri nå.

Har søkt etter folk, og har fått mange søknader. Fristen var 17. april. Så nå er det bare sette seg ned å finne ut hvem jeg skal snakke videre med. Har jo allerede tre nyansettelser. Fantastisk deilig at de har fungert så bra. Har ansatt en nattevakt, en baransvarlig og en stuepike. Alle tre har gjort et kjempegodt førsteinntrykk.

Har kjøpt nytt hotellsystem. Dette skal vi på kurs og lære i mai. Dette er da oppe til 1. juni og sommersesongen. Og, som jeg gleder meg til det!!!

Søndag etter at jeg hadde stengt hotellet for påske, hadde vi invitert til bursdagsfeiring av min mamma og søsteren min Nita. Alle fra familien som ikke dro på påskeferie, kom på besøk.


Her ser dere mine tre sønner på takterrasen på Grand. Her har du utsikt over hele byen.


Og her er det bursdag i den Blå salen.


Den Rosa salen pusses opp i påsken. Gled dere til å se den ferdig :)




Nå skal vi kose oss med påskeferie, men Bjørn og jeg har bestemt oss for en tur til Halden. Da har vi et helt hotell for oss selv. Gleder oss til å spise på fiskerestauranten Sjøbris på brygga. Et nytt og spennende innslag i restauranttilbudet i Halden.


Her ser dere brygga i Halden med Restaurant Sjøbris i midten.

tirsdag 12. april 2011

Regn regn regn

For en trist dag ute. Halden badet i sol i går, og øse pøs i dag..........
Da jeg gikk langs brygga i går, tenkte jeg med glede på at sommeren i år, blir for det meste i Halden. Herlig da at det er en sommerby, for det er det.

Langs hele brygga åpner det etterhvert koselige spisesteder.På fredag er jeg invitert til åpning av den nye sushi-restauranten Sjøbris. Magne som jeg kjenner fra Kaserna er en av driverene.
Gleder meg til å treffe flere hyggelige østfoldinger, for dem er det mange av.
Den var også myntet på deg, Jonas. Vet at du følger bloggen min. Lei meg for at du slutter hos meg, men veldig glad på dine vegne at du fikk jobben i Color Line. Lykke til!

Ettersom noen slutter, må andre inn. Da er en nattevakt på plass, og en som blir ansvarlig for bar. Begge to er flotte unge mennesker jeg har stor tro på.

Hadde også besøk av Hanne salgsjef fra Best Western. Hun var på runde i Østfold, hunvar innom for å ta en titt på et nytt hotell hun skal selge :=)
Hun var veldig fornøyd, så skal se vi kan få til et godt samarbeid.
Det er for meg bare å fore henne med info og pakker, så skal vi at det blir salg :)

I dag har vi også signert kontrakt fort nytt hotellsystem. Da blir det tur til Kvikne på kurs for Grete og meg. Det blir koselig. Vi to jobber så utrolig bra sammen, da er det ekstra hyggelig å dra på tur.


I dag tok jeg toget hjem. Alle tog til og fra Halden er intercity, ekstra behaglig. Bare å lene seg tilbake og slappe av.

Nei, nå er det snart kvelden og kroken på døra. Nattinatt!

mandag 11. april 2011

Best Western

Har hele tiden hatt en intensjon om å bli med i en kjede. Tror ikke at det er så lett å klare seg alene.

Har sjekket med flere kjeder, og valget falt på Best Western. Dette er en kjede som er store internasjonalt, og veldig store i Sverige. Det er et veldig viktig poeng for oss. Halden har mange bedrifter med internasjonal tilknytning.
Et annet viktig poeng er at vi blir eneste BW hotell mellom Oslo og Uddevalla. Så får vi håpe at det varer en liten stund.

Litt om Best Western. Det er en kjede drevet av medlemer, det vil si, drevet av hotellene som er med. Alle hotellene er selvstendig. Det gjør at det ikke er som de andre kjedene, hvor alle rom er like. Her er det mangfold.
De har også en skikkelig opprydding i rekkene. For å bli med nå, må vi igjennom en omfattende kvalitetskontroll. Det er bra :)

Skal på min første samling med BW 2-4. mai. Gleder meg skikkelig til dette. Da er det om å gjøre å finne noen gode samarbeidspartnere man kan sparre med.

Nå sitter jeg på kveldsvakt. Den varer til kl.24.00. Skal så på til frokost igjen kl.07.00 :) Godt at jeg bor på hotellet.

Ellers holder jeg på med ansettelser. Har hatt annonse i Halden Arbeiderblad og fått mange søkere. Har også sagt ja til en læling. Det tror jeg kan være interesant.

Nå kommer det en gjest som skal sjekke inn, så jeg får hjelpe han.

Her er det noen fine bilder fra Grandbaren:

Velkommen til uteserveringen på Grandbaren!


Koselig inne også :)

torsdag 7. april 2011

Winnie & Bjørn AS

Nå sitter jeg på toget til Halden. Klokken er 13.30 og jeg har hatt noen interesante timer :) først har jeg vært hos Caroline som er husøkonom på Thon hotel Ski. Hun har gitt neg gode råd for best mulig effektivitet i hosøkavdelingen. Tusen takk Caroline, det var mange gode råd å ta med seg hjem.
Har også ordnet med AS mitt i dag. Navnet så dere i menyfeltet. Har fått med meg et godt styre. Skal fortelle dere om disse fantastiske menneskene senere.

I natt hadde det vært hektisk på hotellet. Typisk akkurat den natten jeg ikke var der. En full danske utløste brannalarmen. Godt vi hadde et allmøte ang dette forrige uke.
Alltid ting som skjer på et hotell..........

onsdag 6. april 2011

For en dag!

Pub, for en maratondag! 7.00 var det full fart i frokosten. Hadde nesten fullt hotell i natt. Kl. 9.30 var det et veldig spennende møte........Grand Hotell skal inn i en kjede. Gleder meg som en unge. Men, dette forteller jeg mer om i morgen.

I kveld er jeg hjemme. Akkurat nå sitter Bjørn og jeg og koser oss med et glass vin. Sånn er det når man ikke ser hverandre hver dag :) Ekstra koselig når vi er sammen.
I morgen er det fullt hotell, Aust Agder fylkeskommune kommer på besøk.

tirsdag 5. april 2011

Ny dag nye muligheter

Hadde en veldig lang dag på jobb i går. Hadde noen koselig folk i baren, så jeg var ikke i seng før nærmere kl.01.00. Var en kjent norsk musiker som holder på med å spille inn plate. Skulle ha konsert i Halden i dag, og lovet å ta med seg en gjeng i Grandbaren i kveld. Vi får se om han gjør som han lover.

Hadde ikke så mange timer søvn, kl. 06.10 ringte klokket. Har ganske så fullt hus, så jeg måtte hjelpe Michael som var på jobb med frokost. Alltid trivelig å være på frokost. Rydde, småprate med gjester og skjenke kaffe. Alltid god steming.

Har hatt intervjuer i dag. Har hatt to annonser i Halden Arbeiderblad, god respons, og gode kandidater. Trenger bl.a et barmenneske. Flere intervjuer i morgen.

I morgen er det en veldig spennende dag, har møte med en hotellkjede. Tror at vi må være del at en kjede. Spennende!!!

Regner i Halden i dag, kan ikke se festningen. Da er tåken tykk.

Bor på hotellet fra mandag til onsdag. Reiser da hjem, og reiser ned torsdag til fredag.  Blir på den måten veldig godt kjent med hotellet og de ansatte, jeg er jo her hele tiden :)
Håper Bjørn kommer ned torsdag, da skal vi på konsert med Vivaldi og Bach i Fredrikshall teater. Et helt utrolig fantastisk teater. Bjørn har tatt bilder, som jeg skal sette inn i morgen, så dere får se.

Halden er en utrolig flott by.

Og her ser dere Emil låser seg inn på sitt rom nr. 308:)

Og her er nesten hele familien samlet utenfor hotellet. Bygningen ved siden av er Halden stasjon.


Og her er kanalen ved hotellet.


Klokken er nå 20.30, 0g kanskje skal jeg slå av maskinen. På tide å ringe hjem å høre om de har det bra :) Glad for å komme hjem i morgen.

mandag 4. april 2011

Da er også jeg en blogger :)

Dette ble til ved en tilfeldighet. Hadde vel egentlig ikke tenkt at jeg skulle bli en blogger.....

Men, - her er jeg, og tanken er kanskje ikke så dum. Det å følge meg i min jakt på å oppnå det jeg har drømt om, drive mitt eget hotell.

Kan jo først fortelle litt om meg selv.
Jeg heter Winnie Gjerdalen, og er voksen :) Har de siste fem årene jobbet i Thon Hotels.

For fem år siden, hadde jeg også en drøm, jeg ville jobbe på hotell. Jeg jobbet da i administrasjonen på Ski Storsenter. Thon Hotel Ski lyste ut en salgsstilling, og ettersom jeg har lang erfaring med salg, sendte jeg inn en søknad.
Hadde søkt før, uten hell. Men nå var det ny direktør, og nye muligheter.
Direktøren het Christian Kahrs, og jeg ga han ikke fred, for å si det sånn. Prosessen tok litt tid, så det ble noen mailer og telefoner fra fru Gjerdalen til direktør Kahrs. Og så endelig, en dag i august, bestemte direktøren seg, og valget falt på meg. For en glede.
Resten får jeg ta ved en senere anledning, kan ikke kjøre ut all info på en gang :)

Nå står jeg i resepsjonen på hotellet. Jeg har andre vakt, det vil si fra 16.00 til 24.00. Har jo egentlig vært her i hele dag. Men sånn er det å være hotelldirektør, det er lange dager. Og ettersom jeg pendler, bor jeg jo på hotellet også. Stor takk til min kjære Bjørn som støtter meg. Han er min klippe, uten han hadde det ikke gått.
Og så må jeg takke guttene mine for engasjementet i mors prosjekt. Takk til Emil, Lasse og Camilla, Mats og Helene.

Fortsettelse følger...... :)