BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden

BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden
Grand Hotell, Halden`s eldste hotell.

torsdag 30. juni 2011

BEST WESTERN PLUS Grand Hotel




Vi klarte det! Etter en intens dag med en kvalitetsjekk ingen tror er mulig, ble vi godkjent som et Best Western Pluss hotell. Vi er nå det første Pluss-hotellet i Skandinavia. Fantastisk!

Det ble en utrolig dag. Først intervju av kontrolør. Vet ikke hvor mange spørsmål jeg måtte svare på, men det var mange. Så en kvalitetssjekk på 10 rom, der alt blir endevendt, og kontrolert. Her er trekkes det for flekker på tapeter, lamper, stoler, slitte treskler osv osv osv. Først sjekker han han 5 senger, hvis ikke de er bra, går han på 5 til. Våre var plettfrie, det ble med de første fem.

Etter sjekk av ti rom, trakk kontrolør seg tilbake sammen med direktør i Best Western Norge, Hege Ramm, og Hanne, også fra hovedkontor i Norge. De gikk da sammen igjennom rapporten med kontrolør. De brukte 2 laaange timer på dette. Jeg var så utrolig spent. Det samme var min husøkonom Asia. Hun hadde gjort en kjempejobb med rom.

Etter hvert ble jeg kaldt inn, og vi gikk igjennom rapporten. Jeg var så spent, helt på bristepunktet. Og da hen etter side opp og side ned, endellig til slutt sier, med et smil om munnen: You made it, you have done a terrific job, da brast demningen. Etter flere uker med hard jobbing, ble man belønnet. Tårene bare rant og rant. Jeg var så utrolig glad.
Hege fra Best Western hadde vært så sikker på at jeg skulle klare det, så hun hadde kjøpt Champagene :)


På bilde her er to mennesker jeg setter så utrolig stor pris på. De har gjort dette mulig for meg. Det er Grete og Per Voldberg, det er de som jeg leier hotellet av. De har gjort en fantastisk jobb for å støtte opp om at dette skulle gå bra. Veldig glad i dere to Grete og Per! Det er de dere ser på bilde, der de holder flagget bak meg.

Og når man er i det taknemlige hjørnet. Hadde det ikke vært for min klippe i livet Bjørn, hadde dette ikke vært mulig. Han har støttet meg i hundre. Kan jo nevne at jeg de siste fjorten dager har vært hjemme en natt.....
Det som da har vært ekstra koselig er at han kommer til meg.
Det å drive hotell er ikke noen ni til fem jobb. det er helt klart. Her sitter Bjørn på ute på terrasen på hotellet.


Feringen tok vi på takterrasen på hotellet. Det var heising av Best Western flagg og skåling i Champagne.


Vil også takk mitt styre, med Bjørn i spissen, som er styreformann, Anita Engen min herlige venninne, og sist men ikke min søster Nita. Dere tre skal hjelpe meg videre.

Sitter hjemme å skriver nå. Blir utrolig deilig med en frihelg nå :)
Mandag blir det full fart med sommercafe og ikke minst profilering av vårt Best Western Plus hotell :)

tirsdag 28. juni 2011

Dagen før dagen

Som vi har jobbet den siste uken. Alt skal være klart for kontrollen fra Best Western. Det som gjør det litt ekstra krevende, er jo at vi går for Best Western Pluss. det vil si at vi er et oppgradert hotell. Vi blir da det første i Skandinavia!

I dag har jeg nesten ikke pustet med magen. I dag kommer kontroløren, for å overnatte til i morgen. Kl. 18.30 ankom han hotellet. Heldigvis en veldig hyggelig kar, så det hele ble litt avdramatisert faktisk.Det var deilig.
Nå skal vi ta en tur på brygga for å spise, og for å ta en prat før morgendagen. Er masse jeg skal igjennom da..........

Må jo også fortelle at neste uke åpner jeg sommercafe. Legger ved bilde, og forteller mer om dette senere.

onsdag 22. juni 2011

Betraktninger fra Grandbaren en onsdag`s kveld.

Så fort som dagene går. Er virkelig en kjemepjobb å starte egen bedrift. Det er som min bankforbindelse sa, det er godt man ikke vet. Masse papirer, kontrakter, avtaler, reforhandling av avtaler, osv osv osv.
Og midt opp i alt dette har vi nå kjørt i gang vårt nye bookingsystem. Alle vet at det ikke alltid går smertefritt.



Onsdag er den dagen vi har jobbet mot veldig lenge. Tirsdag kveld sjekker Mister Alard fra Belgia inn. Han er kvalitetskontrolør fra Best Western International. Det skal hele hotellet skjekkes og ikke minst jeg må igjennom flere sider med spørsmål. Er ikke bare bare å bli medlem i denne kjeden. Det med at vi går for Best Western Pluss gjør det ikke akkurat enklere. Vi vil da være et oppgradert Best Western hotell. Det som er ekstra morro er at vi blir det første BW Pluss i Skandinavia. Håper vi får litt ekstra oppmerksomhet rundt det.


Blir jobbing hele sommeren for meg. Men, Halden er en fantastisk liten by. Jeg vil invitere dere alle til å ta en tur innom i sommer. Ta en kanaltur, rusle en tur på festningen, ta en matbit på den fantastiske fiskerestauranten på Brygga, eller stikk innom Rekecafeen. Det siste er en opplevelse. Der blir du servert av fiskeren selv, og du kan velge fra dagens fangst. En utrolig plass.

Ellers hadde vi vårt første styremøte. Ble et veldig godt møte. Er veldig fornøyd med sammensetningen. Bjørn og Nita som er de med stor orden og systematikk, og Anita og jeg som har vår styrke i det kreative :)
Takk til alle tre for at dere vil være med på mitt prosjekt. Stor takk til min kjære, som virkelig har engasjert seg i hotellet som styreformann, og ikke minst har engasjert seg i Halden. Vi har snart alt av bøker rundt Haldens historie :) Typisk Bjørn.

Den første juli åpner vi Grandcafeen. Dette blir en sommercafe. Emil, min yngste sønn, skal hjelpe meg med denne. Dette blir blir spennende. Har laget et stort banner med PR for dette. Det skal henges opp mot stasjonen. Skal også avertere litt.
Håper dere alle tar en tur :) Flott hvis dere sprer det glade budskap.



Sitter nå å skriver i Grandbaren, på bordet står en glass iskald hvitvin, på høytalerene spilles the Tom Waits. Helt grei arbeidsplass å tilbringe onsdagskvelden på :)

Tar en tur hjem i morgen, fredag blir Bjørn med ned. Da blir vi til ut i neste uke. Har nesten fullt hus på fredag. Dette er mye pga Mat og Trebåtfestivalen.
Har dere ingen planer, ta en tur til Halden og opplev sjøens gleder både av mat og båter.



I dag onsdag spilles den første Allsangen inn. Den blir sendt i morgen. Herman Hermits spiller, jeg har blitt invitert på konserten på Brygga etterpå.


Som dere skjønner, det er Hslden som er plassen :)

mandag 6. juni 2011

Bryllupsnatten på Grand Hotell Halden

Har nå hatt en deilig frihelg. Kom tilbake til Halden i dag.

Nå er det jobbing en uke fremover. Da er det godt at Bjørn kommer ned på besøk på torsdag. Er jeg heldig kommer Emil en tur på fredag.

Det som er ekstra denne uken, er Opera`n på festningen. Her på Grand har vi fullbooket både torsdag og fredag. Herlig :)
Var så heldig å få billetter til denne oppsetningen av Carmen av Grete og Per ( de som jeg leier hotellet av) Vi fire skal kose oss med opera torsdag kveld. Håper på fint vær.

Har hatt et brudepar her i helgen. Må bare vise dere hvor fint stuepikene pyntet rommet. Må også bare si at de hadde det så gøy da de holdt på. De har blitt noen "racere" til å lagge svanehåndklær. Se så fint det ble.

I dag har vi kjørt drinketesting i Grandbaren. De ansatte fikk stemme frem hvilke drinker vi skal ha på menyen. Ble en veldig fin kveld.
Sanna, som er ansvarlig i baren, laget masse spennende vi kunne velge i. Etterpå lærte vi hvordan de skal lages. Viktig at de alle lager det likt.

I morgen er det frokost-kurs. Da har vi fått Roy som jobber som kokk her, til å lære alle hvordan vi skal legge opp frokosten. Det er nattevakten som stort sett gjør dette.

Som dere skjønner, her er det spennende og hektiske dager, så nå må jeg bare ha skjønnhetsøvnen min. I morgen er det full fart igjen.