BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden

BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden
Grand Hotell, Halden`s eldste hotell.

søndag 27. november 2011

Mandag morgen på hotellet

Da er det ny uke og nye muligheter. I dag kommer Hege fra Best Western på besøk for å ta en gjennomgang før kvalitetskontroløren fra Best Western kommer neste uke. Dette blir derfor en uke med vask og rydd for alle.

Er litt småtrøtt i dag, var opp før 6 for å lage frokosten i dag.

I dag har vi også møteviksomhet og servering av middag klokken 16.00. Og slik går no dagan.......

Her et bilde av hvordan jeg har det her på kontoret nå. Har laget en koselig krok for de ansatte :)


Har også akkurat sagt hadet til Bjørn. Han har vært her hele helgen og jobbet sammen med meg. Koselig i dag morges også, at vi er to.

Nei, nå får jeg sette i gang med dagens gjøremål.

Julebordsesongen på BW Plus Grand Hotel er i gang!

For en start på julebordsesongen!
Har hatt en fantastisk helg, men fullt hus og stormenede jubel. Fredag dro det hele i gang med mange gjester og liveband i baren vår Chesterfield.

Bjørn kom ned på fredag for å hjelpe til. Egentlig fortjente han å slappe av i helgen, etter lange dager på LIVING med storsalg og langåpent.
Men sånn er det å drive hotell. Alle må bidra :)

Fredag ble helt utrolig, fantatisk stemning i baren, da mye grunnet de to musikerene vi har hyret inn i julen. Thrond Asker og hans kamerat Geir må oppleves. Dette er to rockabillies- gutter, som spiller mye herlig musikk. Thrond er spesialist på Johnny Cash, og er en annerkjent musiker i Halden. Med han i baren, har jeg gjort et varp. Mange mennesker kom utenfra for å oppleve han.
Spiler til helgen også, gleder oss!

Er ser der litt hvordan stemning det var i baren da de spilte:




Ruslet i seng kl.01.00 på fredag, da var det full fart i baren. Jeg måtte få sove litt da jeg hadde 1 vakt neste morgen.

Da jeg kom ned neste morgen, fikk jeg følgende beskjed: Vi har gått nesten tom for fatøl, og vi er nesten tom for vin................
Det hadde vært en helt vill omsetning i baren, det var jo det positive. Det negative var at det er lørdag, hva gjør vi???
Løsningen ble et mineralvannutsalg i Moss. De førte 30 liters fat, som vi bruker. Bjørn satt seg i bilen og dro først på polet, og deretter til Moss for å hente øl. Vi hadde da fått låne et fat fra en nabobar. Bjørn kjøpte 4 til.

Lørdagen ble en stor suksess. Når man får så mye skryt som vi fikk i går, kan det lett gå til hodet på enn :) Godt å få bekreftet at man gjør mye riktig. Får også mye ros for at jeg er tilstedet. Sirkulerte hele kvelden, fra kl. 19.00 til kl. 03.30 rundt på alle selskapene + i baren. Fikk da høre hvor fornøyd alle var og hvor fantstisk mat vi serverte. Roy, kokken min, er et funn.

Har vært på 1 vakt i dag søndag. Nå sitter Bjørn og jeg nede i lobby`n og ser på fotball. Har ansvaret i natt også. Har bare 3 rom i natt. Er nesten litt deilig, etter en slik helg. Hadde godt belegg også i helgen også, ikke bare selskaper og bar.

Takk til alle mine ansatte for flott innsats i helgen: takk til Eva for at hun har full styring i baren, takk til Lene, min høyere hånd for at hun har Grand hotell i hodet hele tiden, og for at hun hjelper meg å holde styr på ting. Takk til Kannika som alltid sier ja til å hjelpe til, og løper og jobber over alt, takk til Qendresa, som er ryddejenta vår, takk til Lamai,takk til Jim nattevakten vår, takk til Christer og super takk til kokken vår Roy, som lager byen beste mat.
OG sist men ikke minst takk til familien Ann Christin Gjerdalen\ Ask, Ann -Christin, Trond, Andreas, Stine og Malene bidro med rydding og oppvask på lørdag :) Snakk om familiedrevet hotell!

Til uken skal jeg prøve å ta det litt med ro :)

tirsdag 8. november 2011

Krevende dager

Puh, for noen hektiske dager. Helgen ble ikke helt som forventet. Hadde nesten fullt hus, Norges Orienteringsforbunds landsmøte inntok Halden, og de hadde både rom og møterom.

Hadde planlagt å reise hjem på fredag. Det ble det ikke noe av, for her ble to medarbeidere syke. Var da veldig bra at Bjørn kom ned på torsdag og tok seg fri på fredag.
Torsdags jobbet vi alene, og som dere ser, på kvelden satt vi oss på bakrommet med et glass vin og god mat :) Man må jo gjøre det beste ut av det. Vi storkoste oss som dere ser:)




Var ekstra trivelig at Grete og Per kom innom lørdag formiddag og tok en kaffe ( huseier) og på ettermiddagen kom Linda, min gamle kollega på Thon Hotel Charlottenberg innom. Koselig.

Må samtidig få takke Lene. Uten henne vet jeg ikke hvordan vi skulle fått dette til å gå opp. Vi to kjørte dobble vakter + at vi fikk hjelp av Bjørn. Og det beste av det hele, det gikk strålende. Folk var strålende fornøyd.

Sjekket også ut på lørdag et danskt firma som har bodde her i 4 uker. De har hatt fire til fem rom hele tiden. Sjefen kom til meg og takket, de hadde stortrivdes. Håpet at de kom tilbake, for de skulle gjøre en jobb til i Halden. Som ekstra takk, fikk jeg en kasse med Amarone-vin. Jeg vil ha flere slike gjester :)

Litt stille om dagen, så det er bra vi har mange selskaper fremover. På fredag har vi lutefiskaften for 40 pers, neste uke er det starten på julebord. Og de site fire helgene før jul, er det julebord. Det blir julebuffe, og i baren blir det livemusikk.

Avslutter med et bilde av denne byen som jeg har blitt så glad i :)










Så man er ikke arbeidsløs, heldig vis. Til tross for masse jobb, er det utrolig morro.Sover på hotellet i natt, men i morgen tar jeg toget hjem.

torsdag 3. november 2011

Kjendis for en time :)

Og vi snakker ikke kjendis i hele Norgen, men i perlen av en liten by, og Østfolds perle, nemlig Halden :)
Følte vel at dette var morro, og at det gikk rimelig greit. Da jeg hørte på det etterpå, ble jeg mer fornøyd etterhvert som det gikk utover i programmet.
Og så var det en veldig hyggelig radiovert John Erik, som det var veldig hyggelig å prate med.




Legger ved linken, så dere kan høre intervjuet. Dette er kun samtalen, musikk og reklame er kuttet ut. Glad for tilbakemeldinger på hva dere syntes.

Ellers så har det vært en hektisk dag, med medarbeidersamtale med en ansatt og mye mye mye mer. Deilig da at man inn i mellom setter seg ned å tar en pust i bakken. Det gjorde jeg nede ved havnen etter radiointervjuet. Her ser dere hvor idyllisk det er en høstmorgen i Halden. Ikke rart jeg har blitt veldig glad i denne byen. Til og med den mest trøstesløse novembermorgenen, fremstår denne lille byen så vakker.


I dag har Emil og jeg også gjort om kontoret. Grete var også innom og bidro med gode ideer på hvordan vi skulle løse dette best. Jeg har hatt et behov for å få litt mer ro rundt mitt skrivebord. Ble ikke mer dramatisk enn at vi flyttet alt mitt, innerst i rommet. Det ble faktisk veldig bra. Nå er det bare å få ryddet opp alt rotet som ble i kjølvannet.
Her ser dere hvordan jeg har det på den nye plassen. Dette blir bra.


Nei, nå er det tilbake til arbeidet. Har sykdom her i dag, så jeg må ta en del av 2.vakten. Lene kommer å tar fra kl. 20 til i morgen tidlig kl.08.00. Til tross for at hun har jobbet i natt, og skal jobbe i natt også. Godt med medarbeidere som sier, ikke noe problem, jeg kommer. Takk Lene!
Ekstra koselig å få litt fri i kveld. Bjørn kommer på besøk, da er det koselig å gå ut å spise.

Ønsker dere alle en fin kveld!

onsdag 2. november 2011

Frokostgjest

Da er det onsdag kveld, og jeg sitter her på kontoret mitt på hotellet for å skrive noen velvalgte ord i bloggen.

I morgen mellom kl.08-09 er jeg frokostgjest på Radio Prime, lokalradioen her i Halden.Det blir en ny opplevelse, håper det går greit.
Står i avisen i dag, gjør det også.....



I går hadde jeg en veldig spennende dag. Var utstiller på Opplevelseskonferansen 2011. Dette er i regi av Østfold Fylkeskommune og Innovasjon Norge. Vi utstiller var en del av en oppleveseskafe. Det var her konferansedeltagerene hadde pausene. Traff mange interesante mennesker. Fikk bl.a en lang prat med den nye ordføreren i Halden Thor Edqvist. Min søster Anita har vært hans sjef, så han viste litt om hotellet :)

Det var mange spennende foredragsholdere, alt fra Ingebrigt Steen Jensen til Christian Brosstad. Sistnevnte er informasjonsdirektør i Sparebank1, og var utrolig interesant å høre på. Steen Jensen har jeg hørt mange ganger før, men han innfrir alltid!
Dennis Storhøi var konfransier, og det er jo heller ikke så dumt :)

Ellers er jeg i gang med innsalg av julebord. Vi skal ha fire helger i nov og desember. Ser frem til dette med skrekkblandet fryd :) Godt jeg har med meg flinke folk. Lene har jeg snakket om før. Hun har jeg ansatt som min høyere hånd. Er så utrolig befriende å ha henne på plass. Hun er et funn. Kan du tenke deg noe bedre en ansatte som så fort du sier noe, kommer med boka si, noteter, og gjør det! Fantastisk. Dere ser henne på bildet her.




Her sitter hun i baren vår, Chesterfiel og jobber med innlevering. Hun går siste året på hotell-ledelse. Har derfor ikke begynt for fullt her enda, men tar over alle Emil`s vakter når han slutter i januar.

Har sykdom i dag, så det blir dobbeltvakt. Godt at Emil er her, så kan jeg legge meg litt før. Jeg skal tross alt opp tidlig, for å møte i
studio kl. 07.45.......
Fortsettelse følger :)