BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden

BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden
Grand Hotell, Halden`s eldste hotell.

torsdag 22. desember 2011

Endelig endelig jul...........

Så sitter jeg da endelig på toget på vei hjem. Har nå over en uke fri. Og da mener jeg virkelig fri. Når man driver hotell har man egentlig aldri helt fri. Det er kun de dagene til jul og påske, hvor man stenger hotellet, at man har fri. Da er det ingen uforutsette ting som kan skje( bank i bordet), ingen som er syke, og ikke tom for øl, eller andre kjedelige ting.

Det med tomme ølfat var jo egenetlig fantastisk. Den julebordshelgene tok det jo virkelig av, og det fortsatte det med.

Sitter her på toget og er ganske fornøyd. Vi har innfridd. Det er en utrolig deilig følelse. Hadde et koselig lite julebord for oss på hotelletfør jeg dro, etter at siste gjest var gått ut av døren. Satt der og koste oss, og hadde en liten oppsummering. Det ble en herlig oppsummering. Hvis vi skulle komme på noe måtte da være da vi gikk nesten tom for øl. Men det var jo egentlig positivt, og vi løste det. Det var som kokken vår Roy sa, dette er nesten litt vemodig, det har jo vært så morro.

Jeg har fått mye kredd for at jeg har vært tilsetedet på alle arrangementer, og hilser alle mine gjester velkommen til bords.Passer samatidig på og fortelle litt om hotellet. Kom en dame bort sist lørdag og ville bare fortelle meg at dette var et høydepunkt. Det er jo bare enkle ting, mennesker ønsker å bli sett. Så utolig enkelt som det.

Vet om en annen hotelldirektør som var utrolig god på dette, nemlig Marlene Grønbæk, som var den første direktøren på Thon Hotel Ski. Hun var den siste gjesten så om kvelden, og hun var den første de så om morgenen. Slik er jeg også. Det er jo da også lett for meg, ettersom jeg bor på hotellet i mange dager i strekk. Jeg gidder da ikke å sitte oppe på rommet. Da er det bedre å være nede med gjestene, og legge ting tilrette for at de skal kose seg.

For dere som leser dette og som ikke jobber i hotell, tenker kanskje at det høres i overkant ut å jobbe så mye. Men, det er bare det at det å jobbe i hotell er en livstil, og ihvertfall hvis du driver ditt eget. Da er det beinhard jobbing fra morgen til kveld.

Uff nå har jeg skrevet meg helt ut på viddene:) Det jeg beynte med å skulle si er at jeg faktisk ikke føler meg sliten. Det er utolig deilig. Har jo ikke hatt en frihelg, eller en fridag på flere uker.......

Det som også har reddet dette, er Bjørn. Han har kommet ned hver helg, og hjulpet til. Ofte har han stått i skrubben, ryddet, ryddet ølglass i baren,vært dørvakt, båret ølfat osv osv. Hva skulle jeg ha gjort uten han...........
Bjørn er min helt :) Utrolig glad for at støtter meg i dette prosjektet. Det som gjør det enkelt med han, er at stortrives når han får mulighet til å komme til Halden.

Passerer akkurat Fredrikstad. Da er det i underkant en time igjen. Gleder meg å sette meg ved peisen å kose meg med et glass rrødvin, og kjenne julefreden senke seg. Så får vi se om jeg klarer å kutte ut hotelltankene mine. De fyller hodet mitt stort sett hele tiden :)

Gleder meg stort til å være sammen med Sebastian og Lotte første juledag, og så skal vi jo sammen feire nyttårsaften på hotellet.

Legger ved et bilde fra vår koselige juleavslutning på hotellet. Litt mørkt, men veldig koselig.

tirsdag 20. desember 2011

Ryktene går.

For en måned dette har vært!! Julebordene ble en megasucess:)

Ryktene har gått for oss i denne lille byen :) I går tirsdag hadde vi mange mennesker i baren. På en tirsdag, i Halden. Det er bare helt rått. Jeg snakket med de, og de fortalte at de hadde en bekjent som hadde vært på julebord, og i baren forrige helg.Hun hadde snakket så varmt om oss, så de fant ut de ville ta seg en tur. Det samme gjalt flere av de andre. De hadde hørt at det var så hyggelig i vår bar, og at det var voksene mennesker som besøkte oss.
- Da har jeg oppnådd det jeg ville. Chesterfield lobbybar skal være en bar for voksne mennesker. Lene og jeg gikk rundt og koste oss på jobb i går kveld. Det toppet seg da det ringte inn noen fra Norske Skog. De hadde hørt at det hadde vært så fantastisk god mat på våre julebord. De ønsket å bestille juletallerken og komme å hente i kveld. Skulle være for de som jobber. Klart vi fikser det :)

Slike dager er bonus for mange og lange arbeidsdager.

22. desember stenger vi hotellet. Det blir deilig med fri nå. Slitsomt med en arbeidsplass hvor det er 24 timers drift. Åpner igjen 2. januar.

Nyttårsaften skal vi feire her på hotellet. Storfamilien vår skal ha hotellet for seg selv. Det gleder vi oss til.

Legger ved et stemningsbilde som Bjørn tok i helgen. Halden er en vakker vakker by, som jeg er blitt veldig glad i. Glad for at det var her jeg havnet :)

onsdag 7. desember 2011

En kort rapport fra rom 312

Klokken er over 23.00 og jeg har endelig kommet meg opp på rommet. Har vært en veldig hektisk dag med to bedrifter som har hatt møte, lundj og middag. Nå sitter de nede i baren å koser seg. I morgen skal de forsette med møter.

Har vært en veldig fin dag. Blir ofte spurt: men Winnie, hvordan går det med deg, du jobber så mye, angrer du? Da svarer jeg, med hånden på hjertet, nei dette er det morsomste jeg har gjort. Men helt klart, det er utrolig mye jobbing. Kom i går, og får ikke reist hjem før søndag. Gleder meg til at Bjørn kommer på fredag :) Er helt avhengig av hans hjelp. Og så er det ekstra koselig at Emil er her. Det varer bare ut desember, da skal han i forsvaret og Rena Leir. Følger i sine brødre`s fotspor, Lasse og Mats har også avtjent verneplikt der.

Fredag er det kontroll fra Best Western igjen. Kommer en fra USA som skal gå igjennom hele hotellet........opp i alt jeg driver med nå. Har ikke hatt tid til å forbedrede dette som jeg ønsker. Men, det får gå som det går, og håpe på at vi er så flinke i det daglige. Slippe å ta skippertak, for å si det sånn.
Han kommer i morgen, og skal bo til fredag. Fredag er kontrollen. Innen i morgen, må Best Western-skiltet vært på plass på veggen. Håper at det går, har bestilt elektriker.

Nei nå er jeg så trett, jeg må sove. I morgen er det nok en dag fyllt opp med nye oppgaver. Ikke en dag er lik. Det er helt sant som vi sier, å drive og jobbe på hotell er en livstil :)