BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden

BEST WESTERN PLUS Grand Hotell Halden
Grand Hotell, Halden`s eldste hotell.

torsdag 9. august 2012

Sommer i Halden

Har gått noen uker siden jeg skrev sist. Da var det litt om bryllup og mye om ånder. Dette med ånder har det blitt mye av. Etter at Bjørg og Tittin hadde vært her og kjent på energier og spøkelser, sendte jeg en mail om at det spøker her til Halden Atbeiderblad. De svarte "sporen streks", og dagen etter kom det journalist og fotograf. Kannika, min stuepike og jeg fortalte og viste frem.

Artikkelen skulle komme neste dag. Var jo da litt spent da avisen kom dagen etter, og stor var overraskelsen da vi så at vi hadde fått førstesiden : Det spøker på Grand Hotel. Og ikke nok med det, vi fikk et dobbeltoppslag på side 3 og 4. Dette har da ikke gått upåaktet hen i denne lille byen. Vi har i etterkant hatt mange som har lyst til å se rom 310 og Kruttlageret :)
Skal prøve å få linken, så jeg får lagt ut reportasjen.

Vi kommer faktisk på tv med dette også, i et kjendisprogram. Her forteller jeg litt om spøkelsene våre :)  Men det har jeg ikke lov til å røpe før det går på tv i høst. Så kommer tilbake til saken.....

Har faktisk hatt en gjeng med kjendiser her i dag også. De har filmet noen intervjuer i baren. Men har ikke lov til å røpe dette heller, før det går på TV :) Så som dere skjønner, det er spennende dager her på Grand!

Har vært en veldig hektisk sommer. Har jobbet masse. Da er det godt å få hjelp av familien. Både mamma, svigermor og Bjørn har hjulpet meg når det har vært som mest hektisk. Mamma var her faktisk en hel uke. Siste uken i juli hadde vi nemlig fullt hver dag! Det er faktisk ganske heftig. Og det som er om sommeren er jo at de fleste kommer til frokost på samme tid, en halvtimes tid før vi pakker ned. Men, det har gått bra.
Har hatt enormt mange fornøyde gjester. Det er en fryd å lese gjesteboken.

Der piper faxmaskinen. det er alltid spennende, for der kommer bookinger fra booking.com. Jeg må bort å se ........ Det var en booking fra onsdag til torsdag neste uke, og gjesten var fra Helsingfors.
Har fått enormt mye fra booking.com i sommer. På morgenen har det ligget bunker med bookinger. Så vi er veldig glad i den portalen. De er utrolig gode å samarbeide med, kanskje derfor det blir så bra. Er på fornavn med Morten og Marianne, det tyder på at vi har tett dialog. De svarer kjapt, og har mange gode råd å komme med.

Jeg hadde et mål på 60% belegg i juli, og vi klarte 61 % mot 52 % ifjor. Det er jeg kjempefornøyd med. Og det beste med det er prisen, hadde 1075,- i snittpris på rom. Det er bra :)

Opp i all jobbingen, skjedde det noen spennende på hjemmefronten. Vi kjøpte tilbake vårt torp i Dalsland. Katthult er plassen vi kjøpte i 1989, og solgte i 2000. Det var så mye vi måtte gjøre med det da, og vi var klar for heller å reise litt. Har ikke angret en dag på at vi solgte det. Men, - så fikk vi tilfeldigvis høre at det var tilsalgs. Og det var ikke tvil i vår sjel, vi kjøper det tilbake. Det ble noen budrunder, men tilsutt var Katthult vår plass igjen. ble en utrolig herlig opplevelse å fortelle guttene vår at vi hadde kjøpt det tilbake. De har så mange og gode minner der ifra. Alle tre, både Mats, Lasse og Emil var så glad for å komme tilbake. Og jentene deres, og barnebarn likeså.

Han som kjøpte det av oss for 12 år siden, har gjort mye, men det står en del igjen. Vi har malt og beiset, og gjort masse på de får ukene vi har hatt det. Men vi koser oss med det. Og det som også er veldig bra, er at det er kun 1 time fra Halden. Så i morgen kommer Bjørn hit og henter meg, og så er det kun en times kjøretur, og så er vi fremme i "freden og roden" :)

Her ser dere  torpet. Dette bildet ble tatt andre uken vi var der, så det står fortsatt litt rot i paviljongen. Men det er ryddet nå.




Nå er klokken 21.40, og sitter på kontoret å skriver. Jeg har 2 vakt, og den varer til klokken 24. Så er det på med 1 vakt i morgen tidlig klokken 08.00. Da er det deilig med kort vei, ned tre trapper så er jeg der :)

Har ikke hatt så mye ferie i sommer, så det er ekstra deilig å tenke på at 1. oktober drar Bjørn og jeg til USA, men det for jeg fortelle om neste gang. Nå plinger det, en ny gjest skal sjekkes inn.